İL SPOR MERKEZLERİ AÇILDI

12.08.2020

COVID-19 salgını ile mücadelede gelinen son aşamada virüsün yayılma ve bulaşma hızının azalması, vaka artış hızının düşüşe geçmesi yönünde kaydedilen olumlu gelişmeler doğrultusunda kontrollü sosyal hayat sürecine geçilmiş, Sayın Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında 28.05.2020 tarihinde toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle belirlenen kurallar dâhilinde spor merkezleri/tesislerinin hizmet ve faaliyetlerine başlayabileceği kararlaştırılmıştır.

Bu kapsamda daha önce ilgi yazı ile bildirilen antrenmanlara başlamasına izin verilen

45 branşın haricinde kalan diğer spor branşlarının 04 Ağustos 2020 tarihi itibariyle pandemi süreci ile ilgili Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunca getirilen kurallar neticesinde belirtilen hususlar ve spor federasyonlarınca branşa özgü belirlenen kurallar dikkate alınarak tesislerimizde antrenmanlara başlanması ve buna ilişkin gerekli tedbirlerin alınması kararlaştırılmıştır.

Alınan kararlar gereği Tüm Tesislerimizde Sağlık tedbirleri ve sosyal mesafe kurallarına uyarak önlemler alınmış olup, Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan İl Spor Merkezi ve Engelli Spor Merkezi (Ücretsiz Yaz Spor Okulları) başlamıştır.

Her yıl çok sayıda başvurunun yapıldığı ve binlerce öğrencinin spor yapmak için tercih ettiği Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl organize edilen İl Spor Merkezleri 17 branşta eğitim veriyor.

Sinop İl Spor Merkezlerinde Gerçekleştirilecek Ücretsiz Kurslarımız;

Atletizm, Badminton, Basketbol, Boks, Cimnastik, Futbol, Hentbol, Güreş, Judo, Karate, Kürek, Masa Tenisi, Taekwondo, Tenis, Voleybol, Yelken

Ücretli Kurslar;

Yüzme

Engelliler İl Spor Merkezlerinde Gerçekleştirilecek Ücretsiz Kurslarımız;

Atletizm, Bocce, Cimnastik, Yüzme, Badminton, Masa Tenisi, Futbol

Detaylı Bilgi İçin İletişim Adreslerimiz;

Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü: 0368 260 52 10

Sinop Atatürk Spor Salonu: 0368 261 45 64

Sinop 85. Yıl Kemalettin Sami Paşa Spor Salonu: 0368 260 62 37

Sinop Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu: 0368 271 55 10

web: http://sinop.gsb.gov.tr

e-mail: sinop@gsb.gov.tr