Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından ortaklaşa planlanan, Amatör sporlara ilgiyi arttırmak ve halkı sporun her branşıyla tanıştırmak amacıyla ilimizde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile Sinop Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu koordinesinde 09-15 Ekim 2017 tarihleri arasında İlimizde düzenlenen Amatör Spor Haftası Yılın En’ leri Ödül Töreni ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Dağıtımı Kemalettin Sami Paşa Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Kemalettin Sami Paşa Spor Salonunda düzenlenen Program Saygı Duruşu İstiklal Marşı ile başladı, ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Kazım AÇIKBAŞ ‘ ın Konuşması ile devam etti. AÇIKBAŞ konuşmasında; “Amatör Spor Haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturularak Sinop halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığını artırmak ve yetenekli oldukları branşlarda eğitilmesini sağlamak istiyoruz. Çocuk ve gençlerimizin bağlı oldukları kulüplerin halkımıza tanıtılması ve amatör spor kulüplerine yeterli desteğin verilmesi için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Çıraklık olmadan ustalık, amatörlük olmadan profesyonellik olmaz. Fedakârlık yapılmadan, emek verilmeden başarı ortaya çıkmaz.

Ayrıca, gençlerimizin de zararlı alışkanlıklardan uzak tutulmasını sağlayacak en güzel araç spordur. Böylece takım ruhu dayanışmasını ve kendi özgüvenini elde etmiş gencimiz, hayatını disiplinli, zamanlarını yararlı çalışmalarla değerlendirebilen sağlıklı bir birey olacaktır.

Tesislerimiz Haftanın Yedi Günü, yediden yetmişe herkese açık olup her geçen gün lisanslı sporcu sayımız artmaktadır. Şu ana kadar İlimizde kız-erkek toplamda 26.528 lisanslı sporcumuz bulunmaktadır.

Profesyonelliğe geçiş noktasının en önemli köprüsü olan amatör spor, bir gönüllülük ve fedakârlık işi olduğunu belirterek,” Sporcularımızı yürekten tebrik ediyorum. Spor kulüplerine de spora verdikleri destekten, sporu toplumumuza benimsettiklerinden ve çabalarından dolayı da tebrik ediyorum.

Yaptığımız tüm organizasyonlarda bize destek olan, yanımızda olan, Sinop’ un Sporuna ve Gençliğine yapmış olduğu katkılardan dolayı Sayın Valimize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Ailesi, Sinop ASKF ve Tüm Spor Camiası Adına Teşekkür  eder; Saygılar Sunarım.. Dedi.

İl Müdürü M.Kazım AÇIKBAŞ ‘ ın Konuşmalarının ardından program Ülkemizi, İlimizi Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda Temsil etmiş Sporculara Sporda Yılın En’ leri Ödül Töreni ve Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Dağıtımı gerçekleştirildi.

Programa Vali Hasan İpek, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Halil Altıntaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Sinop Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ayhan Özhan, Kurum Müdürleri, Şube Müdürleri, Kulüp Başkanları, Antrenörler, Beden Eğitimi Öğretmenleri, Okul Takımları, Amatör Sporcular ve Sporcu Aileleri katıldı.

Program Toplu Fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.