Türk Milletinin vatanı ve kutsal varlıkları uğruna neler yapabileceğinin bir delili olan, kahraman Türk askerinin vatanını korumak ve başarıya ulaşmak için sonsuz gayret gösterdiği, çetin arazi ve şiddetli kış şartları ile teçhizat eksikliği ve ikmal yetersizliği nedeniyle Allahuekber Dağları'nda on binlerce Şehit verdiğimiz Sarıkamış Harekâtı’nın 103. Yıldönümünde, Gençlik ve Spor Bakanlığı Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezince organize edilen Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü düzenlendi.

Gençlerimize tarih bilincini kazandırmak, vatan sevgisini aşılamak ve milli benlik duygusunu artırmak için atalarımızın göstermiş olduğu fedakârlıklardan yola çıkarak toplumumuzda bir farkındalık oluşturmak ve vatan savunması uğrunda çekilen sıkıntıları yerinde göstermek amacıyla 81 İlle birlikte 7 Ocak 2018 tarihinde  İlimizde  "Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü " gerçekleştirildi.

İlimizde " Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü 7 Ocak 2018 Pazar Günü saat 10.00'da İskele Meydanı Atatürk Anıtı önünde binlerce kişinin buluşmasının ardından Gençlik Merkezince dağıtılan Atkı, Bere ve Türk Bayraklarını alan katılımcılar Atatürk Caddesi Uğur Mumcu Meydanı, Valilik Önü, Kemalettin Sami Paşa Spor Salonu, Ticaret Lisesi ve Seyit Bilal güzergâhıyla devam edip Şahin Tepesine kadar muhteşem bir görüntü ile yürüyüş gerçekleştirildi.

Yürüyüş sonrası yapılan programda Saygı Duruşu, İstiklal Marşının okunması, Kur'an-ı Kerim tilaveti, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M.Kazım AÇIKBAŞ ‘ ın Selamlama Konuşmaları ardından Valimiz Sayın Hasan İPEK' in konuşmalarından sonra İl Müftüsü Hayri ÇELİK tarafından yapılan dua ve ardından şehitlerimizin anısına dağıtılan buğday yarması çorbası ikramıyla program son buldu. 

Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşüne, Sinop Valisi Hasan İPEK, Vali Yardımcıları İzzet ERCAN ve Mehmet TANIŞIR, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Halil ALTINTAŞ, İl Emniyet Müdürü Ercan DAĞDEVİREN, İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Mehmet DEMİRCAN, Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Hasan BAŞYİĞİT, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M.Kazım AÇIKBAŞ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri ve Çalışanları, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.