2017 - 2018 Eğitim Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri kapsamında 2017 Yılı Aralık Ayında planlanarak;  8 İlçe ve Merkez İlçede toplam 6000 İlkokul 1. , 2. , 3. ve 4. Sınıf öğrencilerinin katılımıyla, Merkez İlçe ve İlçe Birinciliği formatında düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği; İlkokul 1.Sınıflar arasında halat çekme oyunu, İlkokul 2. Sınıflar arası labut devirme oyunu, İlkokul 3. Sınıflar arasında Beceri Koordinasyon Oyunu ve İlkokul 4.sınıflar arasında Yakan top Oyunu olmak üzere gerçekleştirildi.

Merkez İlçe Finali ( Kız / Erkek ) Müsabakaları; 25 Nisan 2018 Çarşamba Günü Saat:  09.00 ‘ da 85. Yıl Kemalettin Sami Paşa Spor Salonunda İl Merkezi ve Merkez İlçe İlkokulları ( toplam 6 İlkokulun ve 400 sporcu öğrencinin )  katılımıyla gerçekleştirildi.

Dereceye Giren Okul Takımlarına ve Sporcu Öğrencilere Ödüllerini; Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ramazan YILMAZ, Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü İl Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü İsmail KİRENDİBİ, Okul Müdürleri, Antrenör ve Hakemler tarafından takdim edildi.

MERKEZ İLÇE BİRİNCİLİĞİ SONUÇLARI;

1 .  SINIFLAR  HALAT ÇEKME

1 . Gazi İlkokulu

2. İstiklal İlkokulu

3 . Cumhuriyet İlkokulu

4 . Fatih İlkokulu

2 .SINIFLAR LABUT

1 . Gazi İlkokulu

2 . Lala İlkokulu

3. Fatih İlkokulu

4. Cumhuriyet İlkokulu

3 . SINIFLAR BECERİ KOORDİNASYON

1 . Fatih İlkokulu

2 . Cumhuriyet İlkokulu

3 . Gazi İlkokulu

4 . İstiklal İlkokulu

4 . SINIFLAR YAKAN TOP

1 . Fatih İlkokulu

2 . Cumhuriyet İlkokulu

3 .  İstiklal İlkokulu

4 . Gazi İlkokulu