Türk Milletinin demokrasiyle yaşama özgürlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti' nin içte ve dışta bağımsızlığına, ülkemizin huzur ve refahına göz diken hain çetelerin 15 Temmuz gecesinde yapmaya çalıştığı hain darbe girişimini, sokaklara dökülen genç, yaşlı, kadın, erkek, her kesimden milyonların bastırdığı o günün anısına anma programı gerçekleştirildi.

Bu destansı gecenin unutulmaması ve gelecek nesillerce mahiyetinin daha iyi benimsenmesi adına Ulusal Bayram ve Genel Tatiller hakkında yapılan değişiklik ile 15 Temmuz günü "Demokrasi ve Milli Birlik Günü " olarak belirlendi.

Anma Haftası Etkinlikleri kapsamında Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü' nün organize ettiği Spor Müsabakaları ve Gençlik Merkezince organize edilen etkinlikler düzenlendi.

Hafta Kapsamında Sokak Basketbolu Turnuvası, Tenis Turnuvası, Kürek Yarışları ve Ayancık İnaltı Mağaraları ve Karlık Dağı Zirve Tırmanışı gerçekleştirildi.

Müsabakalarda dereceye giren sporculara 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (Sinop MİDDER ) tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Sinop Gençlik Merkezinde 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Gerçekleştirildi.

Sinop Valiliği 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlik programı kapsamında Sinop Gençlik Merkezi Has odasında gençler okudukları 15 Temmuz konulu kitabın kritiğini gerçekleştirerek hasbihal etti.

Sayın Vali Yardımcısı Mehmet TANIŞIR ’ın teşrifleriyle 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (Sinop MİDDER ) ve Sinop Gençlik Merkezi işbirliğinde 15 Temmuz konulu söyleşi gerçekleştirildi. Programlara katılan davetliler Sinop gençlik merkezi gönüllü gençleri tarafından hazırlanan 15 Temmuz köşesi ve fotoğraf sergisini gezdiler.

Gençler Vatan ve Milleti için bir dönüm noktası olan 15 Temmuz’u unutmamak unutturmamak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyleyerek bu devlete bu millete hiçbir gücün karşı gelemeyeceğini zarar veremeyeceğini bir kez daha dile getirdiler.