Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Futbolun Efsaneleri Gençlerle Buluşuyor” projesi 28-29 Ağustos’ta İlimizde gerçekleştirildi.

Projenin Amacı; Gençlerimizin aktif futbol hayatına nokta koyan efsane futbolcularla beraber vakit geçirmelerini, spora karşı ilgilerinin arttırılmasını, sporun teşvik edilmesini ve gençlerin sosyal hayata etkin katılımını amaçlıyor. Proje ayrıca,  Ceza ve İnfaz Kurumlarında hükümlü ve tutuklu bulunan gençlerin sosyal rehabilitasyonuna katkı sağlamayı da hedefliyor ve  “Ceza ve İnfaz Kurumlarında” kalan gençlerin tutuklu ve hükümlülüklerinin sona ermesinden sonra, hayatın normal akışına intibaklarının hızlandırılması da amaçlanıyor.

28-29 Ağustos’ta gerçekleştirilecek programın ilk gününde, Efsane Futbolcularımız Ali GÜLTİKEN, Ergün PENBE, Hami MANDIRALI ve Oğuz ÇETİN ,Vali Vekili İzzet Ercan’ı ve Cumhuriyet Başsavcısı Duygu BAYAR ‘ı ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Sinop Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirilen panele, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Daire Başkanı Ramazan Okan ÖZCAN, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Kazım AÇIKBAŞ, Kurum Müdürleri, Amatör Spor Kulüpleri Başkanları, Sporcuları ve Yöneticileri ile spora ve futbola ilgi duyan gençler katıldı.

Panelde gençler aktif spor hayatları süresince birçok ulusal ve uluslararası başarı kazanan milli sporcuların yaşadıklarını kendilerinden dinleyerek tecrübelerinden faydalandılar.

Panelin ardından efsane futbolcularımız şehir merkezinde vatandaşlarımızla bir araya geldi.

Atatürk Spor Salonu Yanındaki Futbol Sahasında Efsane Futbolcularımız Ali GÜLTİKEN, Ergün PENBE, Hami MANDIRALI ve Oğuz ÇETİN Amatör Spor Kulüplerinde futbol oynayan gençlerle gösteri maçında bir araya geldi.

Programın 2. Gününde Efsane Futbolcularımız Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu ve hükümlü gençler ile panelde bir araya geldiler.

Panelin ardından Efsane Futbolcularımız tutuklu ve hükümlü gençlerle bir araya gelerek ve bir gösteri maçı yaptılar.