Sinop Valimizin Himayelerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "YÜZME BİLMEYEN KALMASIN " Projesi Tanıtım Programı Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunda gerçekleştirildi.

Tanıtım Programına Sinop Valisi Köksal Şakalar, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan YILDIZ, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Veliler ve Öğrenciler katıldı.

Sinop İli merkez Fatih İlköğretim Okulu-Korucuk İlköğretim Okulu-Osmaniye İlkokulunun 3. ve 4. sınıf öğrencilerini kapsayan YÜZME BİLMEYEN KALMASIN " Projesi 350’in üzerinde yakın öğrencimiz projeden faydalanacaktır. Ancak yoğun talep nedeniyle sayının artması için planlar yapılmaktadır.

 İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından öğrencilerimiz havuza taşınmakta olup, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Antrenörleri tarafından Öğrencilerimize Eğitimler ücretsiz olarak verilmektedir.

 Şuanda Türkiye genelinde eş zamanlı olarak başlayan projemiz 19 Kasım 2018 tarihi itibari ile İlimizde dâhil olmak üzere 62 ilde uygulamaya geçmiştir.

Proje Cumhurbaşkanımızın 2. Yüz Günlük Eylem Programın sonuna kadar Türkiye Genelinde yaklaşık 100 Bin çocuğumuza ulaşarak yüzme öğretilmesi hedeflenmektedir.

Bu Doğrultuda 19 Kasım 2018 tarihinde İlimizde başlayan ve 1’er aylık periyotlarla 3 dönem halinde uygulanacak olup;

1. Dönem (19.11.2018-14.12.2018)  2.Dönem (17.12.2018-11.01.2018)

3.Dönem 14.01.2019-20.02.2019) şekilde devam edecektir.

Sinop Valisi Köksal Şakalar konu ile ilgili yaptığı konuşmada, "Buradaki amaç 62 ilden 100 binden fazla gencimizin yüzme öğrenmesi. Baktığımızda hayata yüzme çocuklarımızın bizlerin hayatını kurtaran bir spor dalı hem çocuklarımız spor yapmış olacaklar, hem de ileride lazım olduğunda kendi hayatlarını ve diğer insanların hayatlarını kurtaracaklar. Şu an için 3 ve 4. sınıflarımız yüzme öğrenmeye geldiler" dedi.

Gençlik ve Spor Sinop İl Müdürü Kazım Açıkbaş ise ilkokul 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin beden eğitimi ve oyun dersini yüzme öğrenerek değerlendirme amacıyla Gençlik ve Spor Bankalığı ve Milli Eğitim Bankalığı ile güç birliği protokolü kapsamında tüm Türkiye'de olduğu gibi Sinop'ta da Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi'nin başlatıldığını söyledi.

Eğitim alan çocuklarımızın gösterilerinin ardından Aile Fotoğrafının çekimi ile program son buldu.