Türk Milletinin vatanı ve kutsal varlıkları uğruna neler yapabileceğinin bir delili olan, kahraman Türk askerinin vatanını korumak ve başarıya ulaşmak için sonsuz gayret gösterdiği, çetin arazi ve şiddetli kış şartları ile teçhizat eksikliği ve ikmal yetersizliği nedeniyle Allahuekber Dağları'nda on binlerce Şehit verdiğimiz Sarıkamış Harekâtı’nın 104. Yıldönümünde, 81 İlle birlikte 6 Ocak 2019 tarihinde  İlimizde Sinop Valiliği’nin himayesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonuyla "Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü " gerçekleştirildi.

" Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü 6 Ocak 2019 Pazar Günü saat 10.00'da İskele Meydanından başlayarak, Atatürk Caddesi Uğur Mumcu Meydanı, Valilik Önü, Seyit Bilal güzergâhıyla devam edip Şahin Tepesine kadar muhteşem bir görüntü ile yürüyüş gerçekleştirildi.

Şahin Tepesi mevkiinde son bulan Yürüyüş parkurunun tamamlanmasının ardından Şahin Tepesi mevkiinde  Sarıkamış Şehitlerini Anma töreni gerçekleştirildi.

Yürüyüş sonrası yapılan programda Saygı Duruşu, İstiklal Marşının okunması, Gençlik ve Spor İl Müdürü M.Kazım AÇIKBAŞ ‘ ın Selamlama Konuşmaların ardından Valimiz Sayın Köksal ŞAKALAR’ ın konuşmalarından sonra, Kur’an-ı Kerim tilaveti, İl Müftüsü Hayri ÇELİK tarafından yapılan dua ve ardından şehitlerimizin anısına dağıtılan buğday yarması çorbası ikramıyla program son buldu. 

Sarıkamış Şehitlerini Anma yürüyüşüne, Sinop Valisi Köksal ŞAKALAR, İl Emniyet Müdürü Ercan DAĞDEVİREN, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Halil ALTINTAŞ, Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Hasan BAŞYİĞİT, Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım AÇIKBAŞ, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri,  Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.