Sinop Valiliği’nin himayesinde, Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezi tarafından "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma "etkinlikleri çerçevesinde Dursun Ali ERZİNCAN’lı şiir dinletisi programı 18 Mart 2019 tarihinde Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Tarihimizin şanlı ve unutulmaz zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferi’mizin 104.yıl dönümünde vatan için canını ortaya koyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları olmak üzere tüm Şehitlerimizi saygı ve rahmetle andığımız gecede program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı, ardından da Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş ‘in yaptığı konuşmayla devam etti.

Öğrenciler ve Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Program, Dursun Ali ERZİNCANLI'nın şiir dinletisiyle devam etti. Alkışlarla sahneye çıkan Dursun Ali ERZİNCANLI, okuduğu şiir ve naatlarla etkinliğe katılanlara duygu dolu anlar yaşattı.

 ERZİNCANLI’nın 15 Temmuz Şehitlerinden Ömer HALİSDEMİR için seslendirdiği ‘Otuz Kuş’ isimli şiir, salondakileri ağlattı. Erzincanlı, program bitiminde dakikalarca ayakta alkışlandı. 
 Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım AÇIKBAŞ’ın, Dursun Ali ERZİNCANLI 'ya Sinop'a özgü gemi maketi ve çiçek hediye etmesi ile program sona erdi.