19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 100. yılı Sinop'ta coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlama Programı Çelenk Sunma töreniyle başladı.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesini başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 100. Yıl dönümü kutlama programı Sinop’ta ilk tören Sinop Valiliği önünde gerçekleştirildi.

Valilik önündeki Hükümet Konağı Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen törende, Gençlik ve Spor İl Müdürü M.Kazım AÇIKBAŞ’ın Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başlayan program Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Tören bitiminde Hükümet Konağı Atatürk Anıtı önünden İskele Meydanı Atatürk Anıtına protokolün katılımı ile gençlik yürüyüşü düzenlendi.

İskele meydanında düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Törende ayrıca Sinop Gençlik Merkezi İşaret dili ekibi, işaret dili ile istiklal marşına eşlik etti.

İstiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü M. Kazım AÇIKBAŞ;

Bugün milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da tutuşturduğu Kurtuluş meşalesinin, SONSUZ YOLCULUĞA çıkmasının, Anadolu’da elden ele gönülden gönüle dolaşmasının 100.yıldönümüdür.

Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir diyerek Samsun’a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur.

19 Mayıs gençliktir. Gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklalinin ve Türk Cumhuriyetinin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir.

‘’ Sizler Yeni Türkiye’nin genç evlatları, yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz, dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmaz’’ diyor Atatürk.

Sevgili Gençler;

Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özveriler ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır.

Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan Milli İradenin yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir.

Sizler tarihi şan ve şerefle yoğrulmuş bir milletin fertleri olarak hareket etmelisiniz. Kendinizi her türlü istismardan korumalı, hızla değişen dünyayı takip etmeli ve Milli Değerlere bağlı, şuurlu nesiller olmak için gayret göstermelisiniz. Bunu yapmanız; İstiklalimiz, İstikbalimiz ve İstikrarımız için oldukça önemlidir.

Unutmayınız ki sizler Atatürk’ün Eserlerinin temel taşısınız.

Unutmayınız ki her 19 Mayıs’ta Samsundan elden ele Ankara’ya koşturulan bayrağımız; rengini Asil Türk Evladının damarlarındaki Asil kandan almaktadır.

Unutmayınız ki Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, Silah Arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyor, gençlerimizin bayramını kutluyor; Saygılar sunuyorum.

Daha sonra Gençlik Merkezi öğrencileri tarafından Milli Mücadele 100. Yıl etkinlikleri kapsamında Şiir okunması, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin okunması, Gençliğin Ataya cevabının okunması, İşaret Dili ekibi tarafından Âşık Veysel’in Uzun İnce Bir Yoldayım türküsünün seslendirilmesi ve Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Antrenörleri ve Sporcuları tarafından Taekwando, Boks ve Güreş gösterilerini gerçekleştirmesinin sonrasında program sona erdi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlama törenine, Vali Köksal ŞAKALAR ’ın yanı sıra, CHP Sinop Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Barış KARADENİZ, Belediye Başkanı Barış AYHAN, Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar ÖKSÜZ, Vali Yardımcıları İzzet ERCAN ve Mehmet TANIŞIR, İl Emniyet Müdürü Ercan DAĞDEVİREN, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Halil ALTINTAŞ, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet TABAK, Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Hasan BAŞYİĞİT, İl Genel Meclis Başkanı Yakup ÜÇÜNCÜOĞLU, Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım AÇIKBAŞ, Kurum Müdürleri, Şube Müdürleri, sporcular, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Milli Mücadelenin 100. Yılı kutlamaları hafta boyunca Bilardo, Satranç, Okçuluk, Sokak Basketbolu, Kyk ‘lı Kız/ Erkek Öğrencilerimize yönelik Yurdum Spor Yapıyor Etkinlikleri kapsamında Badminton, Dart, Bocce, Masa Tenisi, Bilek Güreşi Turnuvaları düzenlendi.