2014 yılı Yaz Kur’an Kursları eğitimi kapsamında Diyanet İşleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği; İl ve İlçelerimiz de Yaz Kur’an eğitimi ve öğretimine yönelik kurslara katılan 7-18 yaş arası çocuklarımız, dini bilgi gereksinimlerini öğrenmenin yanı sıra kalan boş vakitlerini de spor yaparak geçirmelerini sağlamak ve sporu sevdirmek amacına yönelik camilerimizde spor alanları oluşturuluyor.

Protokol kapsamında “Yaz Kur’an Kursuna” katılan İl ve İlçelerimizde ki çocuklarımıza, Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından destek verilerek, spor yapabilmelerine imkan sağlanıyor.
 
Ayancık ve Boyabat İlçelerimizde Yaz Kur’an Kursuna giden çocuklarımızda düşünülerek, spor okullarına gelemeyenlere yönelik olarak spor aktiviteleri düzenlenmeye devam ediliyor. İlçe Müftülüğü tarafından belirlenen tarih ve saatlerde Antrenörlerimiz bizzat Yaz Kur’an Kurslarına giderek orada spor eğitimlerini veriyorlar. Aktivitelere katılan çocuklarımız mutlu, hem dini bilgi gereksinimlerini tamamlarken öte yandan sporlarına devam edebilme imkanı bulmuş oluyorlar.