Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Ülker tarafından düzenlenen ‘Futbol Köyleri Projesi’nin sekizincisi 1- 10 Eylül 2014 tarihleri arasında 40 sporcu ve 18 Eğitmenin katılımıyla Sinop ‘ ta başladı.

‘Futbol Köyleri Projesi’nin Sinop Koordinatörü Adem Tandoğan yaptığı açıklamada ; “Türkiye Futbol Federasyonu  Ülker Futbol Köyleri Projesi Türkiye ‘nin dört bir yanından gelen yetenekli çocukları sportif ve sosyal amaçlar çerçevesinde futbol platformunda birleştirerek sosyal , kültürel  ve kişisel gelişimlerine önemli katkılar sağlamayı hedefleyen bir projedir.

Bu yıl; 2 etap halinde, 8 şehirde (Isparta, Erzurum, Nevşehir, Sakarya, Sinop, İzmir, Elazığ, Balıkesir) düzenlenen 10 Futbol Köyü Projesinde 400 oyuncu daha uzmanlar tarafından eğitilecek. Futbol eğitimleri 12 yaş grubu çocuklara özgü içeriklerle gerçekleşecek. Kaleci ve futsal eğitimleri de yine futbol köylerinde sporculara aktarılacak. Oyun kuralları ve Fair-Play konusunda yapılacak interaktif eğitimler de Futbol Köylerinin vazgeçilmez programı içerisinde yer alacak ve Futbol yeteneklerini geliştirmekle kalmayıp futbolun özünde var olan kardeşlik , centilmenlik , paylaşma ve dayanışma ruhunuda keşfediyor”
dedi.