19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı  15-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen 'Gençlik Haftası' kutlamaları münasebetiyle her zaman varlıklarıyla güven duyulan gençlerin adına Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürü M. Kazım Açıkbaş ve Gençlik Liderleri tarafından Hükümet Konağı Atatürk Anıtına çelenk koyma töreni ile başladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü İdarecilerinin ve çalışanlarının katıldığı program saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. 

Her yıl 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları  Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 15-19 Mayıs tarihleri arası "Gençlik Haftası" olarak kutlanmaktadır. Sinop Valilik önünde yapılan Gençlik Haftası açılış töreni korona virüs tedbirleri kapsamında pandemi dönemi nedeniyle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından sosyal mesafe kuralına uyularak gerçekleştirildi. 17 Mayıs' tan itibaren, Gençlik Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi gerek dijital ortamda gerekse fiziki ortamda kutlama etkinliklerini pandemi kurallarına riayet ederek yapılacağı öğrenildi.