Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından ortaklaşa planlanan, amatör sporlara ilgiyi arttırmak ve halkı sporun her branşıyla tanıştırmak amacıyla ülke genelinde 13–19 Ekim 2014 tarihleri arasında uygulanan "Amatör Spor Haftası" Sinop’ta kortej yürüşü ile başladı.

Hükümet Konağı önünde başlayan kortej yürüyüşüne; Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Murat ÖZTÜRK, Spor Genel Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Yaşar AKSOY, Sinop Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ayhan ÖZHAN, Kamu Kurum ve Kuruluşların Temsilcileri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri ve çalışanları, Kulüp Başkanları, Federasyon İl Temsilcileri, Antrenörler, Milli Sporcular, Hakemler, Beden Eğitimi Öğretmenleri nezaretinde Okul takımları, Sinop Üniversitesi Sporcuları,  Amatör Sporcular ve Sporcu aileleri katıldı. Yürüyüş ardından Atatürk Spor Salonunda düzenlenen programa geçildi. 

Program; Sinop Valisi Yavuz Selim KÖŞGER, Vali Yardımcısı Kaya ÇELİK, İl Emniyet Müdürü Yusuf BİNER, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Yaşar YILMAZ’ın katılımıyla devam etti.

Amatör Spor Haftası programında konuşma yapan İl Müdürü ÖZTÜRK “Amatör Spor Haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile farkındalık yetenekli oldukları branşlarda eğitilmesini sağlamak istiyoruz. Ayrıca gençlerimizin de zararlı alışkanlıklardan uzak tutulmasını sağlayacak en güzel araç spordur. Böylece takım ruhu dayanışmasını ve kendi özgüvenini elde etmiş gencimiz, hayatını disiplinli, zamanlarını yararlı çalışmalarla değerlendirebilen sağlıklı bir birey olacaktır.
Tesislerimiz yediden yetmişe herkese açık olup her geçen gün lisanslı sporcu sayımız artmaktadır. Sporcularımız, Ülkemizi ve İlimizi uluslararası arenalar da en iyi şekilde temsil edebilmeleri için disiplinli bir çalışma içinde olmalıdırlar. Bundan sonraki süreçte de her branştan sporcularımızın başarı sağlayabilmeleri için çalışmalarında daha özverili ve gayretli olmalarını diliyoruz.
“Amatör Spor Haftası” kapsamında 19 Ekim’e kadar tüm branşlarda yapılacak olan spor müsabakalarına tüm Sinop halkımızın katılımını bekliyoruz. Amatör Spor haftasının İlimize ve Ulusumuza hayırlı olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum.''
Dedi.

İl Müdürü ÖZTÜRK’ün konuşmasının ardından; Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Antrenörleri tarafından hazırlanan Halk Oyunları, Jimnastik, Teakwondo ve Güreş spor gösterilerin sonrasında “Amatör Spor Haftası” porgramı içersinde yapılan yarışmalarda dereceye giren sporcuların ödülleri, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuyla ortaklaşa düzenlenmiş olunan enlerle alakalı Silt taktimi Sayın Sinop Valisi Yavuz Selim KÖŞGER gerçekleştirdi.

Program Spor Genel Müdürlüğümüzün İllerdeki Amatör Spor Kulüplerine göndermiş olduğu Spor Malzemelerin verilmesiyle son buldu.