Sinop'ta 9 ülkeden 16 sporcunun katılımıyla Atatürk Spor Salonun da düzenlenen Şampiyona da Türkiye'yi temsil eden Gülşen DEGENER, Müjde KARAKAŞLI, Ayşegül FENDİ ve Arzu GÖK ilk tur karşılaşmalarında elenerek Şampiyonaya veda etti. 

Yarı final karşılaşmalarıyla başlayan son gün müsabakalarında, Belçikalı sporcu Danielle Le BRUİJN ile Japon sporcu Yuko NISHIMOTO arasındaki karşılaşmada 13-25 NISHIMOTO galip geldi. Koreli sporcu Shin Young LEE ile Hollandalı Therese KLOMPENHOUWER arasındaki karşılaşma ise 9-25 Hollandalı oyuncunun üstünlüğüyle tamamlandı. Finalde, Yuko Nıshımoto YUKO ile Therese KLOMPENHOUWER karşılaştı.
 
Hollandalı KLOMPENHOUWER, finalde rakibini 25 -15 yenerek Dünya Bayanlar 3 Bant Bilardo Şampiyonu oldu.
 
Sinop Valisi Yavuz Selim KÖŞGER ve Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan ERCAN'ın da katıldığı ödül töreninde sporcular kupalarını aldı. Ödül töreninin ardından dünyaca ünlü bilardo oyuncusu Semih SAYGINER tribünleri dolduran izleyicilere bir gösteri maçı sundu. Sergilediği performansla Sinop’luları kendine hayran bırakan SAYGINER, bilardo şovunun arasında yaptığı esprilerlede izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Program sonunda Şampiyonayı değerlendiren Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Sinoplu Ersan ERCAN; “Şampiyona çok keyifli karşılaşmalara sahne oldu. İnsanların da ilgisinin yoğun olmasından dolayı çok mutluyuz. Semih Saygıner’in de gelip burada gösteri yapması turnuvaya olan ilgili bir kat daha arttırdığını düşünüyorum. Bu vesile ile emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah, ilerleyen dönemlerde buna benzer turnuvalar yeniden görüşeceğiz.” Dedi.