Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları açılışı, Merkez Yeni Spor Salonu'nda düzenlenen törenle gerçekleşti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan Açılış Töreni İl Spor Merkezlerinde görev alan antrenörlerin takdimi ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet KALYON’un açılış konuşmasını yapması ile devam etti.

İl Müdürü Kalyon Konuşmasında; Gençlik ve Spor Bakanlığımızın 29 Haziran'da 81 ilde açılışını eş zamanlı başlattığı “GSB Spor Okulları” eğitimi bu yılda devam ediyor. İl ve ilçelerimizde bulunan 5-18 yaş gruplarındaki çocuk ve gençlerimiz kurumumuz antrenörleri tarafından tüm spor tesislerinde 20 farklı branşlarda eğitim alabilecekler ve spordan en iyi şekilde faydalanabileceklerdir.

Bakanlığımızın hazırladığı ve uygulamaya koyduğu “GSB Spor Okulları ” uygulamasındaki amaç; Çocuk ve Gençlerimize Spor Kültürünü aşılamak, sporu sevdirmek, Spor yapma alışkanlığı kazandırmak, sosyal ve kültürel yönden gelişmelerini sağlamak, yazın boş zamanlarını sporla değerlendirmek, her türlü zararlı alışkanlıklardan korumak, Ruh ve beden sağlığı yerinde fizyolojik ve psikolojik sağlamlığa sahip yetenekli ve kabiliyetli gençleri Türk sporuna kazandırmak, Güçlü bir alt yapı oluşturmaktır.

Her yıl okulların yaz tatiline girmesi ile başlayan GSB Spor Okullarımızda bünyemizde bulunan tecrübeli Antrenörlerimiz nezaretinde sportif çalışmalarımız yürütülmektedir.

GSB Spor Okullarımızda almış oldukları eğitimler sonrasında elit sporcu vasıflarına ulaşan çocuklarımızın antrenmanlara devam ettirilmeleri sağlanarak müsabık sporcu olmaları sağlanacaktır. Dolayısıyla İlimizi ve Ülkemizi Uluslararası platformda temsil etme bakımından GSB Spor Okullarının birer fırsat olduğunu, bu fırsatı bütün çocuk ve gençlerimizin sporu bir yaşam kültürü olarak benimsemeleri yegâne amacımızdır.

Sinop’ta 5 – 18 Yaş arası çocuklarımıza gençlerimize yönelik Atletizm, Basketbol, Badminton, Bilardo, Bisiklet, Boks, Cimnastik, Futbol, Güreş, Hentbol, Judo, Kano, Kürek, Masa Tenisi, Geleneksel Okçuluk,   Taekwondo, Tenis, Voleybol, Yelken, Yüzme branşlarında ücretsiz olarak açılan GSB Spor Okullarımız okullar açılıncaya kadar devam edecektir.

Diğer yandan Bakanlığımız; Bedensel Engelliler, Görme Engelliler, İşitme Engelliler ve Özel Sporcular Federasyonları ile imzalanan ’Antrenörlerimiz Engelleri Aşıyor Projesi kapsamında Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak proje kapsamında Sinop’ta Engelli vatandaşlarımıza yönelik Engelliler İl Spor Merkezlerinin de açılışını yaparak Engelli gençlerimiz ve çocuklarımızın spor yapmalarına imkân sağlanacaktır.

GSB Spor Okullarımızdaki Kurslarımız Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait Spor Tesislerinde haftanın her günü gerçekleştirilecektir.

İl Spor Faaliyetlerinin yönetilmesinde emeği geçen Yönetici Arkadaşlarıma, Antrenörlerimize, Tesislerimizde çalışarak çocuklarımıza temiz, hijyen ve huzurlu bir ortam sağlayan tüm personelimize teşekkür ediyorum.

GSB Spor Okulları açılış programlarıyla başlattığımız bu çalışmaların hayırlı olması temenni ediyorum. Dedi.

GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları Açılış Programına; Vali Yardımcısı Abdullah ŞAHİN, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet KALYON, Kurum Amirleri, Hizmet Müdürleri, Şube Müdürleri katıldı.  

Açılış Töreni Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz Antrenörleri ve Sporcularının Hazırladığı Judo, Boks, Taekwondo, Cimnastik, Güreş, Gösterileri ile sona erdi.