“Lider Ülkenin Lider Gençleri” sloganıyla Türkiye’nin dört bir yanından yola çıkan yüzlerce genç 18-20 Kasım 2014 tarihleri arasında Ankara’da “Gençlik Merkezi Tanıtım Günleri”nde buluştu. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ’ın konuşmasıyla başlayan etkinliği halk oyunları ve “7 Bölge 7 Türkü” ekibinin konseri takip etti. 

Açılışın ardından ziyaretçilerini bekleyen rengarenk stantlar gezildi. Güzel geçen günün akşamında Ülkemizin dört bir yanından gelen gençlerimiz Uğur IŞILAK ve Murat KEKİLLİ konserleri ile coştular.
 
Congresium Kongre ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleşen “Gençlik Merkezi Tanıtım Günleri” organizasyonu için  açılan stantta  Sinop Gençlik Merkezleri olarak Erfelek Kestanesi , Boyabat Ezmesi  misafirlere İkram ederek ; Çember , Keten ve Gemi Modeli Atölyesi kurularak Stantımızı ziyaret edenlere hediye ettik.

Gençlik Merkezi Tanıtım Günlerine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Murat ÖZTÜRK , Gençlik Merkezi Müdürü Ramazan YILMAZ , Boyabat Gençlik Merkezi Müdürü Baturalp ELİÇEVİK , Ayancık Gençlik Merkezi Müdürü Cengiz KESKİN , Erfelek  Gençlik Merkezi Müdürü Hasan ÇINAR ve  Gençlik Merkezlerimizde çalışan tüm Gençlik Liderleri  katıldı.

Programın son gününde ise Ayın Gençlik Merkezi, Gençlerin İyilik Ağacı, Genç Dönüşüm Atık Pil Kampanyası, Genç Girişimcilik ve Osmanlı Türkçesi projeleri kapsamında ödüller, sertifikalar ve katılım belgeleri sahiplerine verildi.  

Böylesi büyük ve güzel bir organizasyondan dolayı Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay KILIÇ'a Sinop Gençlik Merkezleri olarak teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız.