"03 Aralık Dünya Engelliler Günü" Etkinlikler kapsamında Valilik  Konağı önü Atatürk Heykeline çelenk sunulması ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması akabinde havanın yağışlı olması sebebiyle Valilik toplantı salonunda devam etti.

Sinop Valisi Yavuz Selim KÖŞGER, Belediye Başkanı Baki ERGÜL, Vali Yardımcısı Mehmet YÜZER, İl Emniyet Müdürü Yusuf BİNER, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih KELEŞ, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Feridun DELEN, Gençlik Hizmetleri spor il Müdürü Haşim Murat ÖZTÜRK, Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şube Başkanı Ali ÖZMEN, Sinop Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Berrin GÜRLEYEN ,engelli öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih KELEŞ’in konuşmasının ardından engelli çocuklar Burak Gökmen “Hayat Herkese Güzel”, Göktuğ Yüksel “Çocukların Türküsü” ve Hazine Bodur “Yaşama Sevinci” adlı şiirleri okudu. Şiirlerin okunmasından sonra İlimizde “Özel Sporcular 2014 Dünya Yaz Olimpiyatları ve Özel Sporcular 2014 Türkiye Bölgelerarası, Basketbol ve Masa Tenisi” alanlarında yapılan şampiyonlarda derece alan Özel Sporculara madalya ve kupalarının protokol tarafından verilmesi ile son buldu. 

Valilik toplantı salonundaki programın ardından, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih KELEŞ, Sinop Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Berlin GÜRLEYEN, Gençlik Hizmetleri Spor il Müdürü Haşim Murat ÖZTÜRK ve engelli öğrenciler, Sinop Valisi Yavuz Selim KÖŞGER’i makamında ziyaret etti.