“3 Aralık Dünya Engelliler Günü” kapsamında Sinop İl ve İlçe Gençlik Merkezlerimiz çeşitli faaliyetlerle farkındalık günü olduğunu gösterdiler.
Engelleri ortadan kaldırmayı amaç edinen gençlik, empati kurarak bugün de yarın da yanlarında olduklarını hissettirdiler. 

SİNOP
Sinop Gençlik Merkezi gönüllü gençlerimizin hazırlamış olduğu gitar dinletisi ise engelli gençlerimiz tarafından yoğun ilgi gördü. 

ERFELEK İLÇESİ
Erfelek Gençlik Merkezi Lideri, Gönüllü gençleriyle hazırladıkları “Uygulamalı Engelleri Kaldır Aradan”  konulu seminerini, Erfelek Şehit Özkan Çelikkaya Çok Programlı lisesinde sundu. Bugün Sağlıklısın, Peki Ya Yarın? Diyen Gençlik Liderimiz gençlere uygulamalı engellerle empati yapmalarına olanak sağladı ve Engellilikle ilgili bilgilendirme yaptı.

BOYABAT İLÇESİ
Boyabat İlçe Gençlik Merkezi, İlçede faaliyet gösteren Rehabilitasyon Merkezlerine ziyaretlerde bulundular. Özel Sporcular ve Engelli Öğrencilerle birlikte güzel vakitler geçirdiler.

AYANCIK İLÇESİ
Engelli bireylerin yaşadıkları zorlukları anlamak adına Olimpik Spor Salonu'nda etkinlik düzenledi. Gönüllü gençler ile oturarak voleybol oynandı ve engelli bireylerin ne kadar zorlanabileceklerini anlamış olduklarını söylediler. Unutmayalım ki her sağlıklı birey, bir engelli adayıdır. Engelleri ortadan kaldırmayı amaç edinen gençlik olarak sadece bugün değil, her gün yanlarında olduklarını bir kez daha ifade ettiler.