Valilik meydanında Saat:09.30’da çelenk sunma töreni ile başlayan program,Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür V. açılış konuşması ile devam etti. Konuşmasında İl Müdür V. Haşim Murat ÖZTÜRK;

“Sevgili gençler,

19 Mayıs 1919 tarihi Büyük Önder Atatürk’ün Samsun’a çıkış tarihi olmakla beraber, Kurtuluş Savaşı için atılmış en büyük adım olma özelliğine de sahiptir. Büyük Önder Atatürk, “Milletin bağrından temiz ve kuvvetli bir nesil yetişiyor, bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak” sözünü hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayınız. Türk gençliği olarak sizler, kendinize duyulan güveni asla boşa çıkarmayacak, Atatürk’ün emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Türk milletine karşı görev ve sorumluluklarınızı en güzel şekilde yerine getireceksiniz. Buna olan inancımız sonsuzdur. Sizler bu ülkenin her şeyi, geleceği ve ışığısınız. Umuyor ve inanıyorum ki, Türk gençliği Atatürk’e ve milletine yakışır bir şekilde yetişip, kendisinden beklenenleri layıkıyla yerine getirecektir. Konuşmama burada son verirken, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutlar, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlarım.” dedi.

Saat 11.00’da Eski Otogar önünden başlayan Gençlik Yürüyüşüne Sn. Valimiz Dr. Yasemin ÖZATA ÇETİNKAYA, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür V. Haşim Murat ÖZTÜRK,Protokol Üyeleri ,Şube Müdürlerimiz, Sporcular, Antrenörler ve Sinop halkının yoğun katılımıyla iskele meydanına kadar yüründü. Yürüyüşün son bulduğu İskele Meydanına kurulan Spor alanlarında gençlerimiz Spor yaparak eğlendiler ve aynı alanda gerçekleştirilen Müzik dinletisini dinlediler. Akşam saat 20.30 da Valilik Önünden başlayan Fener alayına katılan Gençler Belediye Bandosu ve Güzel Sanatlar bandosuyla beraber Sakarya caddesinden İskele meydana kadar yürüdüler. Coşkulu kalabalığın oluşturduğu fener alayı ardından iskele meydanında İMKB Şehit Ertan Yılmaztürk Güzel Sanatlar Lisesi’nin verdiği konserle bayramın tadını doyasıya yaşadılar.

15-19 Mayıs Gençlik Haftasında gerçekleştirilen etkinlikler; Resim Sergisi, Tiyatro Gösterisi, Engelliler için Spor Faaliyetleri, Sokak Basketbolu, İşaret dili konseri,  Sinop Hayaller Tiyatrosunun gerçekleştirdiği Sokak Tiyatrosu, Halk Oyunları Gösterisi, Futbol Müsabakaları, İskele Meydanı cimnastik, Taekwondo-Judo-Boks Gösterileri, Uçurtma Şenliği, Kredi Yurtlar Kurumunda gerçekleştirilen Yurdum Spor Yapıyor Etkinliği gibi birçok etkinlik gerçekleştirildi.