Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve vatan uğruna canını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve ardından istiklal marşımızı okumasıyla başlayan açılış töreni Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür V. Haşim Murat ÖZTÜRK’ün açılış konuşmasıyla devam etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür V. Haşim Murat ÖZTÜRK konuşmasında; ”5-18 yaş arası çocuklarımızın, gençlerimizin yaz tatilinde ki serbest zamanlarını nitelikli bir şekilde değerlendirmeleri, kötü alışkanlıklardan uzak sağlıklı bir birey olarak yetişebilmeleri ve yeteneklerini keşfedip kendilerini geliştirebilmeleri için her yıl 81 ilde eş zamanlı olarak Yaz Spor Okulları açmaktayız. İlimizde Alanında uzman eğiticiler tarafından verilen ücretsiz eğitimlere 2014 yılında 2.127 öğrencimiz katılmıştır. Spor’un önemini çocuklarımıza küçük yaşta aşılayabilirsek Sağlıklı, Başarılı, Zorluklar karşısında Yılmayan, Azmeden Bir Nesil Bizim Olacaktır. Biz Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Olarak Spor Yapmak isteyen her bireyin yanındayız ve destekçisiyiz.2015 yılı İl Spor Merkezlerine katılım sağlayan tüm kulüplere, görev yapan Antrenörlerimize ve Sporcularımıza sporla birlikte keyifli bir yaz tatili temenni ediyorum.”dedi.

Bu sene ilimizde 17 branşta(Basketbol, Futbol, Badminton, Yüzme(ücretli), Tenis, Voleybol, Boks, Güreş, Yelken, Taekwondo, Cimnastik, Hentbol, Judo, Masa Tenisi, Atletizm) faaliyet gösterecek il spor merkezlerine 5-18 yaş arası sporcuların katılımıyla gerçekleştirilecektir.

Törende Cimnastik, Boks, Taekwondo, Atletizm ve Güreş sporcularının antrenörleri eşliğinde yaptıkları gösteriler büyük beğeni topladı. İl Spor Merkezleri açılış törenine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdür V. Ramazan Yılmaz, Okul Sporları Şube Müdür V. Murat ALTUN, Spor Uzmanları, Antrenörler ve Veliler katılmıştır.