29 Haziranda açılışı gerçekleştirilen İl Spor Merkezlerinde 5-18 yaş arası çocuk ve gençlerimiz 16 farklı branşta (Basketbol, Futbol, Badminton, Tenis, Voleybol, Boks, Güreş, Yelken, Taekwondo, Cimnastik, Hentbol, Judo, Masa Tenisi, Atletizm) faaliyet göstermeye başlayan il spor merkezlerinde çocuk ve gençlerimiz eğlenerek sportif aktiviteler gerçekleştirmektedir.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür V.Haşim Murat ÖZTÜRK açıklamasında “Çocuk ve gençlerimizin spora yönlendirilmesi, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için çok önemli olduğunu ve  spor yapmayı geçici heves olarak değil, sağlıklı nesiller yetiştirmek için zorunlu bir eylem olarak görüyoruz. Bu amaç doğrultusunda çocuklarımıza spor eğitimleri için tesislerimiz ve spor malzemelerimizden imkan sunarak, antrenörlerimizle birlikte her konuda seferber olduk. Okullarımıza gençlerimizin yoğun ilgisini görmek şahsım ve kurumum adına mutluluk verici, sporu tercih eden yetenekli çocuklarımız yaz spor okullarında gördükleri eğitim sayesinde inşallah, ilerleyen dönemlerde spor adına büyük başarılara adım atacaklardır. İlimizde spor yapmayan çocuk ve gençlerimiz kalmasın diyerek ‘Yaz Spor Okullarına’ beklediğini” belirtti.

İl spor merkezlerine kayıtlar devam etmektedir.

Başvuru formunu Atatürk Spor Salonundan, 85.Yıl Kemalettin Sami Paşa Spor Salonundan ya da Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden temin edebilirsiniz.