Türkiye Futbol Federasyonu ile Ülker tarafından ortaklaşa düzenlenen “Futbol Köyleri”projesi’nin dokuzuncusu 07-18 Ağustos 2015 tarihleri arasında ilimiz Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Sporcu Kamp Eğitim Merkezinde konaklayacak ve eğitimlerini Merkez Dokuzoğlu Şehir Stadyumunda gerçekleştirecek.

Bu yıl; 2 etap halinde, 29 Temmuz-24 Ağustos tarihleri arasında 10 şehirde (İzmir, Erzurum, Nevşehir, Sinop, Isparta, Sakarya, İstanbul, Erzurum, Nevşehir ve Elazığ) düzenlenecek 10 Futbol Köyü’nde 400 oyuncu daha ileri seviye futbol eğitimi alacak. Kampların son 3 gününde düzenlenmesi planlanan, herkese açık Futbol Köyü programı ile, her kampa katılacak 40'ar çocuk olmak üzere toplamda 800 çocuk uzmanlar tarafından eğitilecek.

Futbol eğitimleri 12 yaş grubu çocuklara özgü içeriklerle gerçekleşecek. Kaleci ve futsal eğitimleri de yine futbol köylerinde sporculara aktarılacak. Oyun kuralları ve Fair-Play konusunda yapılacak interaktif eğitimler de Futbol Köyleri’nin vazgeçilmez programı içerisinde yer alacak. 

Bir sporcu kamp boyunca 22.5 saat futbol eğitimi alırken, 10.5 saat yaratıcı drama, 10.5 saat kitap okuma, 4.5 saat satranç, 1.5 saat ilkyardım, 1.5 saat çevre bilinci, 1.5 saat beslenme eğitimi de alıyor.  Ve tabii gezip eğlenmeye de vakit ayrılıyor. Sporcuların yaklaşık 14 saati de şehir gezisi, sinema ve “Mutlu Bir An” saati gibi eğlenceyle geçiyor.

Futbol köylerinde yetiştirilen sporcular arasından seçilecek 40 sporcu, 8 kaleci Elit Futbol Köyüne gitmeye hak kazanacak ve sömestr tatilinde eğitimlerine devam edecekler.

Futbol Köyleri Projesi’nin Sinop Koordinatörü Adem TANDOĞAN başta il Müdür Vekilimiz Haşim Murat ÖZTÜRK’e olmak üzere, Tesisler Şube Müdür V.Süleyman ERDAL’a, Sporcu Kamp Eğitim Merkezi Müdür V. Ayhan ÖZHAN’a, Okul Sporları Şube Müdürü Murat ALTUN’a ve tüm çalışanlara teşekkür ederek, tüm hizmetlerden dolayı çok memnun kaldığını belirtti.