Boyabat İlçemizde Gerçekleştirdiğimiz Minik Erkekler Serbest Güreş İl Seçmeleri Açılış Seremonisine Boyabat Kaymakamı Ümit Hüseyin GÜNEY, Boyabat Belediye Başkanı Şefik ÇAKICI, Boyabat İlçe Emniyet Müdürü Sezgin YILDIZHAN, AK Parti Boyabat İlçe Başkanı Ferhat YILDIZ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Kazım AÇIKBAŞ, Spor Şube Müdürü Ramazan YILMAZ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Boyabat İlçe Müdür V.Saygın ATİNKAYA, Güreş İl Temsilcisi Cafer Anaç, Antrenörler ve Sporcular katıldı.

İlçe Kaymakamı Ümit Hüseyin GÜNEY yaptığı açılış konuşmasında;

" Güreş hem bizim ata sporumuz hem de inançlarımız, dinimiz ve dinimizin peygamberinin sünnet olarak bizlere yapmamızı tavsiye ettiği son peygamberin ümmetiyiz. Her sporda olduğu gibi güreşte de doğal yeteneklerin olduğu gibi disiplinli ve kesintisiz çalışmanın ne kadar önemli olduğunu hepiniz biliyorsunuz.

Bugün Sinop İl seçmelerindesiniz, inanıyorum ki disiplinli ve azimli çalıştığınız zaman daha ileri derecelere hatta uluslararası müsabakalarda milletimizin göğsünü kabartacak, göndere şanlı bayrağımızı dalgalandıracak başarılara erişebilirsiniz. Bunun yolu inanmakta, başarmış olduğu dereceleri hiçbir zaman yeterli görmeyip azimli, karalı sürekli çalışmaktan geliyor.

Spor sadece müsabakalarda başarılı olmak için değil sağlıklı nesiller yetiştirmek, ruhen, bedenen toplum fertlerini sağlıklı kılmak için de son derece büyük önem arz ediyor." Dedi.

Minik Erkekler Serbest Güreş İl Seçmelerine Ayancık, Boyabat, Gerze, Dikmen, Durağan, Sinop/Merkez ‘ den 10 Siklette 53 Sporcu 6 Antrenör katıldı.

 Oldukça çekişmeli ve zevkli mücadelelere sahne olan müsabakalar sonucunda Dereceye Giren Sporculara Ödüllerini; Boyabat Kaymakamı Ümit Hüseyin GÜNEY, Boyabat Belediye Başkanı Şefik ÇAKICI, Boyabat İlçe Emniyet Müdürü Sezgin YILDIZHAN, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Kazım AÇIKBAŞ, Spor Şube Müdürü Ramazan YILMAZ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Boyabat İlçe Müdür V.Saygın ATİNKAYA, Güreş İl Temsilcisi Cafer Anaç ve Antrenörler tarafından takdim edildi.