2015 – 2016 Eğitim Öğretim Yılı Spor Genel Müdürlüğü Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şubesi Yıllık Faaliyet Programında yer alan Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği İl Finali 26.05.2016 Tarihinde Merkez Dokuzoğlu Stadyumunda gerçekleştirildi.

Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şubesi Yıllık Faaliyet Programında yer alan Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği 2015 Yılı Aralık ayında planlanarak, 8 İlçe Merkezi ve Merkez İlçede toplam 4000 İlkokul 1. 2. 3. 4. Sınıf öğrencilerin katılımı ile sınıflar arası ve İlçe Birinciliği formatında düzenlendi.

Açılış Seremonisi 1 Dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Kazım AÇIKBAŞ ‘ın açılış konuşmaları, Korucuk ve Osmaniye İlkokulu Halk Oyunları gösterileri ile Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği İl Finali başladı.

Açılış Seremonisine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Kazım AÇIKBAŞ, Milli Eğitim Şube Müdürü Perihan ÖZPINAR, Okul Sporları Şube Müdürü Murat ALTUN, Beden Eğitimi Öğretmenleri, Antrenörler, Sporcu Öğrenciler, Hakemler ve Veliler katıldı.

Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği İl Finali 20 İlkokul ve 350 Sporcu Öğrencinin katılımı ile İlkokul 1.Sınıflar arasında Halat Çekme Oyunu, İlkokul 2. Sınıflar arasında Labut Devirme Oyunu, İlkokul 3.Sınıflar arasında Beceri Koordinasyon Oyunu ve İlkokul 4.Sınıflar arasında Yakan Top Oyunu gerçekleştirildi.

Yarışmalar sonucunda Dereceye giren Okullara Ödüllerini; Okul Sporları Şube Müdürü Murat ALTUN  , Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Tertip Komitesi Üyeleri, Beden Eğitimi Öğretmenleri, Antrenörler, Hakemler ve Veliler tarafından takdim edildi.

Müsabakalar sonucunda Dereceye Giren Okul Takımları ;

*  1. SINIFLAR HALAT ÇEKME

1. MERKEZ ATATÜRK İLKOKULU

2.GERZE ATATÜRK İLKOKULU

3.AYANCIK FATİH İLKOKULU

4.BOYABAT FATİH İLKOKULU 

 

*  2. SINIFLAR  LABUT DEVİRME

1.BOYABAT DUMLUPINAR İLKOKULU

2.TÜRKELİ HELALDI İLKOKULU

3.MERKEZ FATİH İLKOKULU

4. AYANCIK FATİH İLKOKULU

*  3. SINIFLAR  BECERİ KOORDİNASYON

1. MERKEZ CUMHURİYET İLKOKULU

2. TÜRKELİ HELALDI İLKOKULU

3.BOYABAT CENGİZ TOPEL İLKOKULU

4.DİKMEN İLKOKULU

*  4. SINIFLAR  YAKAN TOP

1.GERZE ATATÜRK İLKOKULU

2. AYANCIK FATİH İLKOKULU

3. MERKEZ HURİYE BOYDAK KOLEJİ

4.BOYABAT ŞEHİT TURAN MEŞE İLKOKULU