Ayancık deplasmanında  Aayancık Belediyespor ile karşılaşan Sinopspor rakibini kendi evinde 3-0 mağlup etti. Sinopspor Bölgesel Amatör Ligi'ne(BAL) çıkmaya hak kazandı.

SİNOPSPOR BAL LİGİNE YÜKSELDİ!
İlk yarısı 0-0  golsüz biten karşılaşmanın ikinci yarısında sağlı sollu ataklar geliştirerek 3 gol atan Sinopspor, en yakın rakibi Ayancık Belediyespor ile  3 olan puan farkını 6 puana çıkartarak şampiyonluğunu ilan etti.  şampiyonluk turunu haftaya İl Özel İdarespor ile sahasında yapacağı karşılaşma sonrası atacak.

Bu arada SİNOPSPOR Bölgesel Amatör Ligi'ne çıkmaya hak kazandı. SİNOPSPOR bundan böyle BAL rakipleriyle mücadele edecek. Taraftarlar ise;  3.lige çıkabilmek için BAL liginde zorlu bir mücadele verecek olan SİNOPSPOR’un burada da başarı göstererek  3.lige çıkacağına inandıklarını belirttiler.

BAL Ligine çıkan SİNOPSPOR’un yöneticisi ve aynı zamanda basın sözcüsü olan Mete Çağdaş, Sinop’u ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanımız  Akif Çağatay Kılıç’a  Sinop’a has el yapımı avcı bıçaklarından hediye etti.




Mete Çağdaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Sayın Bakan Kılıç'tan BAL liginde SİNOPSPOR’a maddi yardım sözü almıştık. Sinop’u ziyarete gelince de kendisine teşekkür etmek amacı ile SİNOPSPOR  kulübümüz adına  çam sakızı çoban armağanı küçük bir hediye de bulunduk “dedi.

ÇAĞDAŞ,10 yıl aradan sonra Sinop 1.amatör ligini şampiyon olarak bitirdiklerini ve gelecek sene  BAL liginde Sinop’u temsil edeceklerini belirtti.