Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Yelken İl Temsilciliğinin 2016 yılı faaliyet programında yer alan Derviş Usta Kupası Yelken Yarışları 30 – 31 Temmuz 2016 tarihinde Liman İçi Mevkiinde gerçekleştirildi.

İlimizin tek yelkenli tekne yapım ustası rahmetli Remzi ETYEMEZ ’in anısına düzenlenen “DERVİŞ USTA KUPASI” Yelken Yarışlarına 3 Kulüp 22 Optimist 6 Lazer toplamda 28 sporcu katıldı.

Vali Cirit yaptığı konuşmada ; “Tüm sporculara ve Dereceye girenleri tebrik  ederek sporcularımızın her zaman yanındayız. Bundan sonrada ulusal ve uluslararası yarışmalarda sizlerden daha büyük başarılar bekliyorum. Deniz kültürü yüksek bir kentte görev almak ve hizmet üretmekten büyük mutluluk duyacağını belirterek Sinop'a katkı sunacak her alanda bulunacaklarını belirtti.

İlimizin tek yelkenli tekne yapım ustası rahmetli Remzi ETYEMEZ ’in oğlu Vural ETYEMEZ ’e Günün anısına  Vali Kemal Cirit tarafından plaket ve Sinop Karadeniz Yelken İhtisas Kulübü’nün flaması takdim edildi.

“DERVİŞ USTA KUPASI” yarışlarında dereceye giren sporculara ödüllerini; Sinop Valisi Kemal CİRİT, İl Jandarma ve  Garnizon Komutanı J.Alb.Şefaattin SERTEN , Vali Yardımcısı Hüseyin SAYIN, İl Emniyet Müdürü Yusuf BİNER, Sahil Güvenlik 72.Bot Komutanı SG.Yzb.Onur EMİR ,Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım AÇIKBAŞ tarafından takdim edildi.

“Sinoptimist Kamp Haftaları” Projesine katkı yapan Kişi ve Kuruluşlara Sinop Karadeniz Yelken İhtisas Kulübü tarafından plaket takdimi yapıldı ve program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.