Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen, Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından desteklenen İl Spor Merkezleri "Yaz Spor Okulları" bu yıl İl ve İlçelerde 30 antrenör toplam 20 branşta eğitim veriyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Kazım AÇIKBAŞ yaptığı açıklamada; Ülke nüfusunun büyük bir bölümünü oluşturan çocuk ve gençlerin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlayarak, onları zararlı alışkanlıklardan korumak, ruhen ve bedenen sağlığı yerinde sportmen bir nesil oluşturmak amacıyla uygulanan İl Spor Merkezleri "Yaz Spor Okulları" yaz dönemi süresince devam edecektir.

İl Spor Merkezlerimiz İlimizde yoğun ilgi görmektedir. Sporcu sayımız önceki yıllara göre katlanarak artmıştır. Tesislerimizde cıvıl cıvıl çocukları böyle neşeli ve heyecanlı görünce bizlerde mutlu oluyoruz. Bu Yıl Atletizm, Basketbol, Bilardo, Badminton, Boks, Cimnastik, Futbol, Güreş, Hentbol, Judo, Masa Tenisi, Okçuluk, Su Topu ( Ücretli ),Taekwondo, Tenis, Yüzme ( Ücretli ), Kano, Kürek, Yelken, Voleybol branşlarında yapılan kurslar devam ediyor.

Özellikle bu yıl ilk defa açılan Bilardo, Okçuluk, Su Topu, Yüzme, Kano, Kürek branşları yoğun ilgi görmektedir.

İl Spor Merkezlerinden 5-18 yaş arasındaki tüm çocuklar ve gençler ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Kurslar, Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'ne ait spor tesislerinde haftanın yedi günü farklı saatlerde gerçekleştiriliyor. Talep edilmesi durumunda, bir öğrenci farklı kurslardan da ücretsiz yararlanabiliyor. Dedi.