Tören, Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından program Sinop Valiliğinde tebriklerin kabulü ile devam etti. 

İskele Meydanı Atatürk Heykeli Önündeki resmi geçit törenine Sinop Valisi Kemal CİRİT, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım MAVİŞ, CHP Sinop Milletvekili Barış KARADENİZ, Garnizon Komutanı J.Albay Şefaattin SERTEN, Belediye Başkanı Baki ERGÜL, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Nihat DALGIN, Vali Yardımcıları, Kurum Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri ve Vatandaşlar katıldı.

Geçiş Töreninde Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü , Milli Mücadele yolunda Kurtuluş Savaşı ‘nın zaferle sonuçlanmasının 94. Yıldönümü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı İl Spor Merkezlerinde 20 Branşta faaliyet göstermekte olan  kurslarda Eğitim gören Sporcular ve Antrenörler tarafından Coşku İle Kutlandı.

Yelken ve Kürek branşındaki Sporcuların Denizden Tören Alanına gelerek yaptıkları Gösteri ve Finalde Şanlı Türk Bayrağımızı Açmaları Protokol ve Halk Tarafından büyük beğeni kazandı.