Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından ortaklaşa planlanan, Amatör sporlara ilgiyi arttırmak ve halkı sporun her branşıyla tanıştırmak amacıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile Sinop Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu koordinesinde, İlimizde düzenlenen Amatör Spor Haftası Kapanış Töreni ve 2019 yılında Sporda Yılın En’ lerine Plaket Takdimi Ödül Töreni Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Sinop Kültür Merkezinde  gerçekleşen program Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Sinop Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ayhan Özhan’ın açılış konuşması ile devam etti.
 
Sinop Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ayhan ÖZHAN ’ ın  konuşmasının ardından Ulusal ve Uluslararası çapta başarılar elde eden sporcuların tanıtımı yapıldı.

 

Programda son olarak Protokol Üyeleri ile birlikte 2019 yılı içerisinde yapılan spor müsabakalarında Ülkemizi, İlimizi Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda temsil etmiş ve dereceye girmiş sporcuların ödüllerini  veren  Sayın Valimiz Köksal ŞAKALAR,‘’İnşallah bir sonraki senede daha çok sayıda sporcuyu gerek Milli Takımımıza gerekse de daha büyük organizasyonlarla gerçekleşen yarışmalara göndeririz. Hepinize teşekkür ediyorum başarılarınızın devamını diliyorum’’ dedi. 

 

Amatör  Spor Haftası etkinlikleri kapsamında 2019 yılı içerisinde gerçekleşen müsabakalarda  dereceye giren amatör sporcuların törenine Vali Köksal ŞAKALAR’ ın  yanı sıra, Belediye Başkanı Barış AYHAN, Vali Yardımcısı Murat GİRGİN, Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Hasan BAŞYİĞİT, Gençlik ve Spor İl Müdür V. Murat ALTUN, Kurum Müdürleri, Sinop Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ayhan ÖZHAN, Şube Müdürleri, Kulüp Başkanları, Antrenörler, Beden Eğitimi Öğretmenleri, Okul Takımları, Amatör Sporcular ve Sporcu aileleri katıldı.

Amatör Spor Haftası Etkinlikleri kapsamında 7 – 13 Ekim 2019 tarihleri arasında Minikler Futbol Turnuvası, Özel Sporcular Masa Tenisi Turnuvası, Bisiklet Etkinliği, Minikler Badminton Turnuvası, Özel Sporcular Bocce Turnuvası, Minikler Tenis Turnuvası, Mini Voleybol Turnuvası gerçekleştirildi.