Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından ortaklaşa planlanan, Amatör sporlara ilgiyi arttırmak ve halkı sporun her branşıyla tanıştırmak amacıyla ilimizde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile Sinop Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu koordinesinde 10-16 Ekim 2016 tarihleri arasında İlimizde düzenlenen Amatör Spor Haftası Kapanış Töreni ve Yılın En’ leri Ödül Töreni Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Kazım AÇIKBAŞ ‘ ın makamında gerçekleştirildi.

Ülkemizi, İlimizi Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda Temsil etmiş Sporculara Sporda Yılın En’ leri Ödül Töreni gerçekleştirildi.

Ödül Törenine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Kazım AÇIKBAŞ, ASKF Başkanı Ayhan ÖZHAN, Spor Şube Müdürü Ramazan YILMAZ, İdari ve Mali İşler Şube Müdür V. Savaş GÖKMEN, Antrenörler ve Veliler katıldı.

2016 Yılı Spor ‘un En ‘leri :

YELKEN

Ege BATMAZ

- 25 Haziran - 04 Temmuz 2016 Vilamoura / Portekiz ‘de yapılan  Optimist Dünya Şampiyonası’ na  katıldı.

-02-08 Eylül 2016 tarihleri arasında Yunanistan’da yapılan Balkan Şampiyonasında 19. oldu.

VÜCUT GELİŞTİRME VE FİTNESS

ÇAĞRI DURAN

- 13 – 17 Nisan 2016 tarihleri arasında İstanbul Tüyap Fuar Merkezinde Gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası Milli Takım Seçmelerine Katılan  Çağrı Duran +1.80 Klasik Siklette Türkiye 3. sü oldu.

-0 2 –0 8 Mayıs 2016 tarihleri arasında İspanya / Santa Susanna Şehrinde yapılan  Avrupa Şampiyonasına katılarak Avrupa 6.  Oldu.

-21-25 Eylül 2016 tarihleri arasında Antalya ilinde yapılan Milli Takım Seçmelerinde Muskular Erkek Fizik ‘de 1. Oldu.

-11 Kasım 2016 tarihinde Polonya’da Dünya Şampiyonasına katılacak.

TAEKWONDO

Şaban DEĞERMENCİ

Peru’da yapılan Dünya Poomse Şampiyonasında Milli Takım Antrenörü olarak görev aldı.

JUDO

Deniz ÇOLAK-İsa KÜÇÜK

23-26 Haziran 2016 tarihleri arasında Hırvatistan’ın Porec Kentinde yapılan Veteranlar Avrupa Judo Şampiyonasına katıldılar.