Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında Bilinçli Spor, Sağlıklı Gelecek Projesi Protokol ‘ü imzalandı.

Projenin Hedefi; Çocuklarımızın Oyun ve Fiziki Etkinlik çalışmalarını, bu alanlarda eğitimini almış eğitmenler tarafından almalarını sağlamak. Oyun          ve Fiziki etkinlikler kapsamında yapılacak faaliyetlerle, çocuklarımızda spora olan sevgilerin arttırılması, sporda sevgi ve saygının, yenme ve yenilmenin kavram olarak çocuklarda olumlu davranışlar kazandırılması hedeflenmektedir.

Projenin Amacı; Bu Protokolün amacı Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde, Sinop Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencileri ile Oyun ve Fiziki etkinlik çalışmalarının yapılmasını sağlamaktır.

9 ay sürecek olan Bilinçli Spor, Sağlıklı Gelecek Projesi Pilot okul seçilen Gazi Mustafa Kemal İlkokulu ‘ nun 2. 3.ve 4.  Sınıf öğrencileri kapsamaktadır.

Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü kurumumuz Antrenörleri tarafından haftanın 4 günü Öğrencilere yönelik branşlarındaki sporu tanıtmak ve sevdirmek amacıyla eğitim verilmektedir.