Sporun tabana yaygınlaştırılması, Kulüplere ve Milli Takımlara alt yapı oluşturulması, amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından 2013 yılından itibaren uygulamaya koyulan Anadolu Yıldızlar Ligi Müsabakaları ( ANALİG ) 2016-2017 faaliyet yılı kapsamında Badminton Kız /Erkek grup müsabakaları 06 – 08 Ocak 2017 tarihleri arasında Karabük ‘ de gerçekleştirildi.

10 İlden ( Kız-Erkek ) 100 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi ( ANALİG ) Badminton Grup Müsabakalarında Kızlar ‘ da Zonguldak ve Bolu ile eşleşen Kız Takımız Bolu ‘ yu 5 – 0 yendi, Zonguldak ‘ a 5 – 0 mağlup oldu. Grubunu 2. Bitirdi ve Çeyrek Finale Yükseldi.

Analig Badminton İl Karması Kız Takımımız 20 – 22 Ocak 2017 tarihleri arasında Kastamonu ilinde yapılacak olan Çeyrek Final Müsabakalarında İlimizi temsil etmeye hak kazandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Ailesi olarak, Anadolu Yıldızlar Lig‘inde Çeyrek Finale yükselen Badminton İl Karması Kız takımımıza, Beden Eğitimi Öğretmenlerine, Antrenörlerimize, sporcularımıza başarılarından dolayı tebrik ediyor, Çeyrek Final ‘ de başarılar diliyoruz.