Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İl Spor Merkezleri'nin açılışı, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen törenle gerçekleşti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan Açılış Töreni İl Spor Merkezlerinde görev alan antrenörlerin takdimi ve  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş’ın  açılış konuşmasını yapması ile devam etti.

Açıkbaş Konuşmasında; İl Müdürlüğümüz bünyesinde açılan İl Spor Merkezlerimizin Amacı; Çocuk ve Gençlerimize spor kültürünü aşılamak, sporu sevdirmek, spor yapma alışkanlığı kazandırmak, sosyal ve kültürel yönden gelişmelerini sağlamak, kötü ve zararlı alışkanlıklarından uzak, sağlıklı bir birey olarak yetişebilmeleri, yetenekli, kabiliyetli gençleri Türk sporuna kazandırmak, güçlü bir altyapı oluşturmak amacıyla her yıl okulların yaz tatiline girmesiyle başlayan İl Spor Merkezleri bünyemizde bulunan tecrübeli antrenörlerimiz nezaretinde sportif çalışmalarımız yürütülmektedir.

20 branşta 5-18 yaş arası çocuklarımıza ve gençlerimize 2016 yılında İl Spor Merkezlerimizde verilen eğitimlere 3799 öğrencimiz katılmıştır. Bu seneki hedefimizde ilçelerimiz ile birlikte 5000 öğrenciye ulaşmaktır.

İl Spor Merkezlerimizde çocuklarımızın almış oldukları eğitimler sonrasında elit sporcu vasıflarına ulaşan çocuklarımıza antrenmanları devam ettirmeleri ve müsabık sporcu olmaları sağlanacaktır.

Dolayısıyla İlimize ve Ülkemize Uluslararası platformda temsil etme bakımından İl Spor Merkezlerinin birer fırsat olduğunu, bu fırsatı bütün çocuk ve gençlerimizin sporcu bir yaşam kültürü olarak benimsemeleri yegâne amacımızdır.

Bu duygu ve düşüncelerle desteğini bizden hiç esirgemeyen başta Sayın Valimiz Hasan İpek Bey efendiye, Tüm etkinliklerimizde bizi yalnız bırakmayan Vali Yardımcımız Sayın İzzet Ercan bey efendiye, tüm katılımcılar adına şükranlarımı ve saygılarımı sunuyor, tüm çocuklarımıza spor dolu bir yaz tatili diliyorum. Dedi.

Açılış töreni Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü akrobasi grubunun gösterisi ile sona erdi.

Açılış Törenine Vali Yardımcısı İzzet Ercan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Kazım AÇIKBAŞ, Kurum Amirleri, Şube Müdürleri, Sporcular ve Aileleri katıldı.