Türk sporcular kazandıkları başarılarla Avrupa’ya damga vurdu.WTA turnuvasında finale yükselen milli tenisçimiz Çağla Büyükakçay, Redbull Motogp Rookies Kupası'nda birinci olan Toprak Razgatlıoğlu  ve Atletizmde bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Avrupa Dağ Koşusu'nda, Genç Kadınlar Milli Takımı birinci, Genç Erkekler Milli Takımı ise üçüncü  olarak bizlere haklı gurur yaşatarak göğsümüzü kabarttı.

‘ÇAĞLA BÜYÜKAKÇAY FİNALE YÜKSELDİ’
Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, WTA turnuvasında finale yükselme başarısını gösterdi.

Romanya'nın başkenti Bükreş’te gerçekleştirilen WTA turnuvasında milli tenisçimiz Çağla Büyükakçay, İtalyan Karin Knapp ile çiftlerde finale yükseldi

Club İstanbul @ ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay ve Knapp çifti, yarı final mücadelesinde Polonyalı Paula Kania ve ABD'li Anna Tatişvili ikilisine 6-7, 6-3 ve 10-4’lük setlerle üstünlük kurarak finalde mücadele etme hakkı elde etti.

Bu önemli galibiyet neticesinde milli tenisçi, 2008 Estoril Açık'ta final oynayan İpek Şenoğlu'ndan sonra WTA arenasında final gören ikinci Türk raket olarak tarihe geçti.

‘TOPRAK RAZGATLIOĞLU BİRİNCİ OLDU’
Almanya’da yapılan Redbull Motogp Rookies Kupası'nda genç sporcu Toprak Razgatlıoğlu birinci oldu.

Türkiye'nin en genç şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu, sezonun 6. yarışı için Almanya'da piste çıktı. Türk yarışçı, Sachsenring pistinde 6. ayak yarışında son tura kadar rakiplerine karşı büyük bir mücadele vererek damalı bayrağı ilk sırada gördü ve kupadaki ilk birinciliğini kazandı.

Toprak Razgatlıoğlu, bu sonuçla genel klasmanda 59 puanla 7. sıraya yükseldi. Sezonun 7. ayak yarışı yarın 19 tur üzerinden gerçekleştirilecek.

‘AVRUPA DAĞ KOŞUSUNA TÜRKİYE DAMGA VURDU’
Atletizmde bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Avrupa Dağ Koşusu'nda, Genç Kadınlar Milli Takımı birinci, Genç Erkekler Milli Takımı ise üçüncü oldu.

Fransa'nın Gap bölgesinde düzenlenen yarışlarda genç kadınlarda milli atletler Bahar Atalay ikinci, Burcu Subatan üçüncü, Ümran Sedef Kantekin dokuzuncu, Fadime Sarı ise 11'inci oldu. Bu sonuçlarla Genç Kadınlar Milli Takımı, Avrupa şampiyonu olmayı başardı.

Genç erkeklerde ise milli atletler Ferhat Bozkurt ikinci, Ramazan Karagöz üçüncü, Mustafa İnan 21'inci, Şehmuz Sarıhan ise 40'ıncı sırada tamamlarken, Genç Erkekler Milli Takımı Avrupa 3'üncüsü oldu.

Büyük bayanlarda ise Burcu Büyükbezgin ile büyük erkeklerde Ahmet Arslan, yarışlarını 8'inci sırada tamamladı.