Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Okul Sporları Daire Başkanlığı’nın 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri Programında yer alan ve Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde ilimizde düzenlenen Okullar Sporları Hentbol Küçükler ( Kız / Erkek ) Grup Müsabakaları 10-13 Nisan 2023 tarihleri arasında Merkez Yeni Spor Salonunda gerçekleştirildi. 

Okul Sporları Hentbol Grup Müsabakalarına ( Kız-Erkek) 7 İl (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Kırşehir, Sinop, Zonguldak) 13 Okul Takımı,6 Hakem, 112 Sporcu Öğrenci,13 Beden Eğitimi Öğretmeni ve İdareci katıldı.

4 Gün süren Hentbol Grup Müsabakalarında dereceye giren okul takımlarına ve öğrenci sporculara madalya ve başarı belgelerini Sinop Vali Vekili Abdullah ŞAHİN, Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet KALYON ve Kurum Amirleri tarafından takdim edildi.

Küçük Kızlar Kategorisinde; Sinop Atatürk Ortaokulu, Zonguldak Gökçebey Ortaokulu, Kastamonu Şehit Bülent Gider Ortaokulu, Küçük Erkekler Kategorisinde; Zonguldak Kozlu Ortaokulu, Karabük Çelik İş Ortaokulu, Düzce Rıza Malatyalı Ortaokulu gruplarından çıkarak yarı finale yükseldiler.

Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Ailesi olarak gruplarından çıkan okul takımlarımıza ve öğrenci sporcularımıza yarı final müsabakalarında başarılar dileriz.