Yönetim

Vali 
Dr. Mustafa ÖZARSLAN

1968 yılında Kozan'da doğdu. İlk ve ortaöğretimini Kozan'da, lise eğitimini Kozan ve Pozantı'da tamamladı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetim Bölümünden mezun oldu. İngiltere'de Margate College'de 1 (bir) yıl süreyle Dil ve Kamu Yönetimi Eğitimini aldı. Birinci yüksek lisansını İngiltere'de Exeter Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi alanında yaptı. İkinci yüksek lisansını Van 100. Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Sosyoloji alanında gerçekleştirdi. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim ve Organizasyon Bölümünde doktora programını tamamladı. 

Adana Kaymakam Adaylığı, Bozcaada, Murgul, Muradiye, Emirdağ, Koçarlı, Giresun Vali Yardımcılığı; Sürmene, Mersin, Yenişehir, Kadıköy ve Nilüfer ilçelerinde Kaymakamlık görevlerinde bulundu. 

Evli ve iki çocuk babası olup yabancı dili İngilizcedir.

10.08.2023 tarihli ve 32275 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 09.08.2023 tarihli ve 2023/376 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Sinop Valiliğine atanan Dr. Mustafa ÖZARSLAN 18.08.2023 tarihinde göreve başlamıştır.

ALDIĞI ÖDÜLLER

- İlçe Kaymakamlığı ve Vali Yardımcılığı görevinde yürüttüğü başarılı çalışmalarından dolayı 21 (Yirmi Bir) Başarı/Üstün Başarı Belgesi almıştır.

- Proje temelli çalışmalarından dolayı Türk İdareciler Derneğince muhtelif yıllarda 3 (üç) defa "Teşekkürname" ile onurlandırıldı.

- Emirdağ, Koçarlı ve Sürmene Belediye Meclislerince verilmiş 3 (üç) adet "Fahri Hemşehrilik Beratları" aldı.

- Trabzon İl Genel Meclisinin 04.06.2010 tarihli birleşiminde 20/10-164 nolu karar sayısı ile Sürmene'de gerçekleştirdiği "Akıllı Sınıflar Projesi" nedeniyle teşekkür edilerek onurlandırılmıştır.

- Halk Sağlığı Uzmanları Derneğince 2012 yılında (HASUDER) "Halk Sağlığı Dostu Yönetici Ödülü" almıştır.

- Sabancı Vakfı tarafından, 2011 yılında Sürmene'de uyguladığı "Akıllı Sınıflar Projesi" nedeniyle Türkiye'nin "Fark Yaratan"ı seçildi. 

 

Mehmet KALYON
Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürü

23.12.1969 Trabzon ili Çaykara ilçesinde doğdu. İlkokulu Çaykara'da, ortaokulu Trabzon il merkezinde bulunan Fatih Lisesinde, lise öğrenimini Trabzon Lisesinde tamamladı. Sınıf öğretmenliği mezunudur. Daha sonra Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi. Eğitim Yönetimini ve Denetiminde yüksek lisans yaptı. 

Memurluk hayatına 1989 yılında Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde Karacakaya köyünde sınıf öğretmeni olarak göreve başladı. Yozgat ili Köseyusuflu köyünde askerlik görevini müdür yetkili öğretmen olarak tamamladı. Tekrar Çatalzeytin Çatak ilkokulu ve Çatak Butlar ilkokulunda müdür yetkili öğretmen olarak çalıştı. Yalova'da 75. Yıl Mehmet Akif ilköğretim okulunda sınıf öğretmeni, Atatürk ilkokulunda okul müdürü, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde şube müdürü olarak görev yaptı. Uşak ili Eşme ilçesinde şube müdürlüğü görevini yaparken Yalova Termal Erkek Öğrenci Yurduna yurt müdürü olarak atandı. Daha sonra Yalova Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğünde şube müdürü ve il müdürü olarak, 01.01.2019 ile 15.04.2022 tarihleri arasında Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak görev yaptı. 15.04.2022 tarihinden itibaren Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak görev yapmaktadır. 

AB Comenius Okul Eğitim Programı kapsamında İspanya, Portekiz, İtalya ve Polonya ile proje çalışması; "Danimarka'nın Mesleki Eğitim Uygulamalarının ve Sonuçlarının İncelenmesi", "Litvanya ile Türkiye'deki Okullarda Özel Eğitim Uygulamalarının Karşılaştırılması" projelerinde görev almıştır. 

Evli ve üç çocuk babasıdır.

ALDIĞI ÖDÜLLER

- 2006 yılında Milli Eğitim Bakanlığından Aylıkla Ödüllendirme 

- 2010 yılında Yalova Valiliği tarafından Takdirname 

- 2022 yılında Başarı Belgesi 

- 2023 yılında Sinop Valiliği tarafından Başarı Belgesi 

 

 SİNOP GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ

Gençlik Hizmetleri Müdürü

Şükrü ÖZGENÇ

Spor Hizmetleri Müdürü

Ramazan YILMAZ

Yurt Hizmetleri Müdürü

Gökhan KAYAÇAL

Destek Hizmetleri Şube Müdürü

Esra KEBELİ

Mali İşler, Personel ve Tahakkuk, Eğitim Sosyal ve Kültürel Faaliyetler. Şube Müdürü

Savaş GÖKMEN

Spor Hizmetleri Şube Müdürü

Mustafa KOCAKAYA

Yatırım ve İnşaat, İşletmeler Şube Müdürü

Yakup SEVİNDİ

Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü V.

Sevim SÜMER